Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade blåbärshjärtan

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Åt ofta dessa kakor hos vår granne när jag bodde en tid i Österrike. När vi flyttade fick vi med oss receptet på Tante Trudis kakor. De är lättgjorda, mycket goda och ger en liten lyxig känsla av kondiskaka!

Ingredienser

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln. Hacka därefter samman ingredienserna till en vek deg som får vila i kyl 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj avlånga veckade bakformar (typ mördegsformar) med lite matfett. Tryck ut degen i formarna. Blanda de djupfrysta blåbären med potatismjölet och fördela dem sedan i formarna. Gör under tiden glasyren och rör den smidig med lite vatten i taget. Den får inte vara för lös för då blir kakorna kladdiga men inte heller för torr för då går det inte att glasera dem Grädda kakorna i ca 15 minuter. Bred glasyr på kakorna när de svalnat en liten stund för då flyter glasyren ut fint utan att skada kakytan. Lossa dem försiktigt från formarna när de svalnat helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.