Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade chokladrutor

 
Glaserade chokladrutor Glaserade chokladrutor
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Att det här är en omtyckt kaka tyder bl a de många namnen på. Brunisar, Kärleksmums, Elsas favoriter är några. De amerikanska Brownies skulle ju kunna översättas med Brunisar, men de har helt olika karaktär. Brownies görs med blockchoklad och blir lite tyngre, chokladrutorna innehåller kakao och blir porösare.
  3. Bottnen Värm ugnen. Smörj och bröa långpannan. Smält det fasta fettet och häll i vattnet. Om flytande margarin används, ljumma enbart vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vatten och fett.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt blandningen och sikta ner kakaon. Rör bara tills smeten blir slät. Häll den i långpannan.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna.
  6. Glasyren Smält fettet. Blanda det med florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker till en slät smet. Bred glasyren över kakan. Strö över rikligt med kokosflingor.
  7. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.