I dessa söta rutor är rabarbern smaksatt med litet kanel - en säker kombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör matfett och florsocker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör smeten slät. Blanda ned mjöl och bakpulver och arbeta snabbt samman till en deg. Tryck ut ca 2/3 av degen jämnt i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
- Blanda rabarbern med socker, kanel och potatismjöl. Strö bitarna över den förgräddade bottnen. Rulla ut den sparade degen till tunna strängar som läggs i ett rutmönster över kakbottnen. Ställ nu in i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter.
- Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr och ringla den över kakan när den kallnat. Skär upp i rutor och servera.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar