Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasmästarsill enligt Mannerström

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 4 dagar
Skriv ut

Underbart god sillinläggning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen.
  2. Dag 3: Skala och skiva gul lök, rödlök, morot och ingefära. Varva sillbitar och grönsaker fint i en rymlig glasburk. Låt stå med lock över natten, då "gifter sig" löken och sillen fint. Koka ihop ingredienserna till lagen på svag värme i ca 10 minuter. Låt stå i kylen över natten och sila sedan.
  3. Dag 4: Lyft upp sillen och ta bort grönsakerna. Skala och skiva gul lök, rödlök, morot, ingefära och pepparrot till inläggningen och grovhacka dillen. Varva sill och inläggningsgrönsakerna med kryddorna i en glasburk och slå på lagen. Låt vila i ytterligare minst 2 dygn.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • leo5959 5 december 2016

    I ditt recept står 8 sillfile´er, i Mannerströms recept står det hela sillar som dessutom ska behålla sitt ryggben i inläggningen! Om du vattlägger sillfile' i två dygn så har du kvar en geggig sillröra. Vänliga hälsningar Leo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.