Glass cheesecake recept

Din sökning gav 39 träffar
Stjärnhimmelsk frozen cheesecake

En lite lyxigare och annorlunda variant av frozen cheesecake. Du kan blanda i och variera den med vad du tycker bäst om, eftersom jag älskar hallon och choklad tilsammans är det det i min favoritkombi..


Cheesecake

Satsen ryms i två stora folieformar, ca 14 dl. Man kan förvara kakorna i frys och då bör de tas fram en knapp timme innan de serveras. Försök inte göra en större sats på en och samma gång!



Fryst Cheesecake (Glutenfri)

En efterrätt som gör succé! Alla som har smakat den har blivit förälskade och det är svårt att inte ta en till bit....och en till.....och en till. Den är enkel och snabb att göra och man kan göra den ..









Chokladcheesecake
Chokladcheesecake

Recept på chokladcheesecake. Här en variant på cheesecake med choklad. Du kan göra botten med krossade digestivekex med smör eller skippa botten och smula över krossade digestivekex. Gillar du mintcho..



Bourbon & Vanilj cheesecake med kexchokladbotten
Bourbon & Vanilj cheesecake med k..

En lyxig, men tidskrävande variant av en cheesecake! Jag gjorde denna till min bästa kompis i födelsedagsöverraskning. Alla på festen älskade den! Se till att göra denna minst en dag innan. Hur som he..


Halloncheesecake i två lager
Halloncheesecake i två lager

En delikat, vacker och otroligt god cheesecake som du slipper baka i ugn. Perfekt när du får oväntade gäster, bara att plocka fram från frysen och servera!


Världens godaste Cheesecake!
Världens godaste Cheesecake!

Det här receptet har jag fått från min stora syster, och jag har nog gjort den hundratals gånger! Den passar som dessert efter alla måltider, är enkel att göra och man behöver ingen ugn! Den ultimata ..





Italiensk cheesecake med bär
Italiensk cheesecake med bär

En underbart god cheesecake med en frisk smak av bär. Jag använde mig av hembakade biscotti med mandel och kanel. I smeten hade jag hallon och blåbär. Detta blev väldigt gott!



Frusen cheesecake med jordgubbar
Frusen cheesecake med jordgubbar

En härlig jordgubbscheesecake med en söt marängbotten. Såklart kan man byta ut mot andra bär om man så önskar. Men jag tycker att jorgubbar passar väldigt fint, särskilt på sommaren!


Cheesecake

Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert som även brukar uppskattas av den som vanligtvis inte är något kakmonster. Cheesecake är faktiskt inte amerikansk från början utan kommer antingen ifrån Italien, Frankrike, Tyskland eller möjligen från antikens Grekland. I Sverige har vi tagit det amerikanska namnet, cheesecake, för att särskilja denna kaka ifrån vår traditionella svenska ostkaka. En cheesecake är en krämig och syrlig kaka på färskost med en botten av digestivekex. Denna kombination ger en frisk dessert som passar de flesta. Cheesecake är enkelt att göra och kan med fördel bakas dagen innan kalaset för att stå kallt fram till att den ska serveras. En utmärkt tidssparare alltså.



Cheesecake finns både i varianter som ska bakas i ugn och sådana som bara får stelna i kylskåpet med hjälp av gelatin. Du kan också göra en fryst cheesecake som blir en lyxig variant av glasstårta. Både den bakade och den obakade cheesecaken smaksätts ofta med till exempel blåbär eller lime. Det finns oändligt många recept och variationer för den som vill leta runt lite!

En bakad cheesecake börjar med ett bottenlager av krossade digestivekex som packats hårt. En smet bestående av Philadelpihaost, ägg, socker och mjöl breds ut ovanpå digestivebotten och kakan bakas i ugn i cirka 45-60 minuter. Den reser sig något i ugnen tack vare äggen och får en fluffig konsistens. All cheesecake serveras kall så låt kakan svalna och dekorera den gärna med frukter eller bär. En vanlig variation är att smaksätta fyllningen med citronskal men det går lika bra att använda andra smaksättare. Genom att tillsätta lite kallt kaffe får du en kaffecheesecake! Testa att variera botten genom att använda pepparkakor istället för digestivekex. Till en pepparkakscheesecake är det extra gott att smaksätta fyllningen med apelsinskal och apelsinsaft eller kanske lingon för en extra syrlig och julig dessert.

Den frysta cheesecaken, som du alltså inte tillagar i ugn, har även den en bas bestående av en smulad digestivebotten i en pajform. Använd helst en form med löstagbar kant, så att kakans vackra lager visas upp när du serverar den och din cheesecake blir lätt att skära upp. Fyllningen tillreds genom att du vispar äggulor och socker poröst. Sedan blandar du ned Philadelphiaost och vaniljsocker i bunken. Vispa grädde i en annan bunke innan du försiktigt vänder ner grädden i ostblandningen. I en tredje bunke ska äggvitorna vispas till hårt skum innan även de, nu ännu försiktigare, vänder ner i smeten. Alla dessa steg är viktiga för att kakan ska få rätt konsistens. När smeten är utbredd på din kexbotten ska kakan stelna i frysen i åtminstone tre timmar så detta är en kaka du ska göra dagen innan gästerna kommer.

Till din frysta cheesecake kan du ta inspiration ifrån din favoritglass och smaksätta hur du vill. Din smaksättning, om det nu är bananer, riven choklad, hallon eller blåbär, blandas i samtidigt som Philadelphiaosten i smeten. Då påverkas inte fluffigheten som är så viktig i de senare stegen. Vilken är din favoritcheesecake och vad skulle du helst vilja prova nästa gång?