Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass med limemarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Anledningen till att jag använder frysta bär är att det är ett sätt att få dem att smaka riktigt gott. De färska jordgubbarna är så goda i sig så de behöver inga smakförhöjande tillsatser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggsmeten. Blanda ordentligt. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret och vätskan och blanda.
  2. Grädda i avlång, smörad och ströad form i ca 30 min (kanske något mer el mindre beronde på ugn). Jag använder oftast havregryn istället för ströbröd, tycker det är godare.
  3. Tvätta skalet på limefrukten och riv det. Pressa ur all saft ur frukten Blanda ordentligt med sockret. Smaka dig fram, marinaden skall vara lite syrlig.
  4. Häll marinaden över jordgubbarna, rör om och låt stå någon timme.
  5. Skär upp sockerkakan i skivor och lägg i skålar. Lägg på en skiva glass. Toppa med de marinerade jordgubbarna.
  6. Och bara njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.