- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Anledningen till att jag använder frysta bär är att det är ett sätt att få dem att smaka riktigt gott.
De färska jordgubbarna är så goda i sig så de behöver inga smakförhöjande tillsatser.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst.
Blanda övriga torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggsmeten.
Blanda ordentligt.
Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret och vätskan och blanda.
- Grädda i avlång, smörad och ströad form i ca 30 min (kanske något mer el mindre beronde på ugn). Jag använder oftast havregryn istället för ströbröd, tycker det är godare.
- Tvätta skalet på limefrukten och riv det.
Pressa ur all saft ur frukten
Blanda ordentligt med sockret.
Smaka dig fram, marinaden skall vara lite syrlig.
- Häll marinaden över jordgubbarna, rör om och låt stå någon timme.
- Skär upp sockerkakan i skivor och lägg i skålar.
Lägg på en skiva glass.
Toppa med de marinerade jordgubbarna.
- Och bara njut!
Publicerat den
10 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar