Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbomb med choklad och hjortronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den ser underbar ut. Ska snart prova den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en skål som rymmer 2-3 liter och ställ i frysen ca 20 minuter. Halvtina glassen och fördela den på insidan av skålen. Se till att det blir en ordentlig urgröpning. Sätt in skålen i frysen igen, ta ut skålen efter 20 minuter och fördel hälften av chokladen och fyll upp med den halvtinade sorbeten. Sätt in i frysen ytterligare 2-3 timmar.
  2. Ta ut skålen ur frysen och doppa i varmt vatten i ca 10-20 sekunder. Vänd upp glassbomben på en tallrik och strö över resterande chokladen. (Sätt in glassbomben i frysen om den inte ska serveras direkt.)
  3. Vispa ihop hjortronsylt och vaniljsås till halvtjock konsistens

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.