Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbomb med vanilj, hallon och kolasås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Perfekt till kalas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä insidan av en stor skål, ca 2 liter, med plastfolie, folien ska hänga ut en bit över kanten. Tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked. Lämna ett hål stort nog att rymma en mindre skål, ca 1 liter. Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Ta ut den lilla skålen och ställ in den stora skålen i frysen.
  2. Klä även den lilla skålen med plastfolie så att det går ut en bit över kanten. Fyll den helt med hallonsorbet.
  3. Ta ut den stora skålen ur frysen och häll kolasåsen i hålet. Lossa hallonsorbeten från den lilla skålen och ta bort plastfolien.
  4. Placera hallonsorbeten i kolasåsen. Ställ in i frysen ca 2 timmar.
  5. Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.