Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbomb med vaniljglass, mangosorbet och nötmaräng

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Godaste glasstårtan fixar du själv! Självklart går det bra att utesluta nötterna i marängen om någon är allergisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nötmaräng:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och fortsätt vispa till en blank marängsmet. Vänd ner nötter och marsánpulver i marängsmeten.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten över hela. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt marängen svalna och stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  4. Klä insidan av en bunke, ca 25 cm i diameter, med plastfolie och låt ändarna sticka ut. Klä sedan insidan med marängen. Låt undersidan av marängbottnen, som är lite kladdig, vara mot kanten av bunken så fäster den bättre.
  5. Ta fram vaniljglassen så att den blir lite mjuk. Skopa sedan ut glassen över marängen så att det bildas ett "hål" i mitten. Ställ ner en liten skål i hålet och tryck till. Lyft ur skålen och ställ in bunken i frysen ca 1 timme.
  6. Ta ut bunken och fyll hålet med mangosorbet. Jämna till ytan och ställ in i frysen 2-3 timmar.
  7. Smält den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Ta ut bunken ur frysen och lossa glassbomben från skålen. Dra bort plastfolien. Häll den vita chokladen över marängen. Låt den stelna i frysen i ca 15 minuter.
  8. Ta ut glassbomben ca 15 minuter före servering så att den hinner mjukna något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.