En perfekt sommartårta, varför inte till midsommar?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och finhacka sötmandeln.
- Mät upp alla ingredienserna utom mandeln i en kastrull. Smält under omrörning och låt därefter massan sjuda någon minut. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade mandeln.
- Smörj en ugnsfast pannkakslagg eller stekpanna med lite matfett och bred ut 1/3 av smeten på denna. Man kan även använda en vanlig bakform där botten täcks med bakpapper.
- Grädda tårtbotten i mitten av ugnen till gyllenbrun färg, det tar 8-10 minuter. Låt svalna en stund innan bottnen lyfts ur för att kallna på plant underlag.
- Grädda ytterligare två bottnar på samma sätt, men nu behöver inte laggen smörjas.
- Lägg samman bottnarna med glassen vid servering. Toppa med ett berg av frska jordgubbar.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar