Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassfylld flarntårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En perfekt sommartårta, varför inte till midsommar?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och finhacka sötmandeln.
  2. Mät upp alla ingredienserna utom mandeln i en kastrull. Smält under omrörning och låt därefter massan sjuda någon minut. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade mandeln.
  3. Smörj en ugnsfast pannkakslagg eller stekpanna med lite matfett och bred ut 1/3 av smeten på denna. Man kan även använda en vanlig bakform där botten täcks med bakpapper.
  4. Grädda tårtbotten i mitten av ugnen till gyllenbrun färg, det tar 8-10 minuter. Låt svalna en stund innan bottnen lyfts ur för att kallna på plant underlag.
  5. Grädda ytterligare två bottnar på samma sätt, men nu behöver inte laggen smörjas.
  6. Lägg samman bottnarna med glassen vid servering. Toppa med ett berg av frska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.