Mycket läcker och lite annorlunda är den här desserten. Den fyllda varma pannkakan runt den kalla glassen blir en smakupplevelse.
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Dela glassen i lagom stora bitar och lägg dem i frysen så de är riktigt kalla.
- Vispa till en smet av halva mängden mjöl, salt och mjölk. Vispa sedan ner resten av mjölken, ägg och matfett. Grädda 12 tunna pannkakor (crêpes). Låt dem bli riktigt kalla.
- Blanda alla ingredienserna till såsen, utom fettet, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp såsen och koka ganska kraftigt tills såsen är ljusbrun och fått kolasmak, ca 15-20 min. Tillsätt lite matfett och rör om.
- Lägg 1 bit glass på varje pannkaka och vira in glassen som ett paket. Lägg dem på ugnssäkert fat.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 2 min tills crêpsen är varm men glassen kall. Sikta över lite florsocker och bjud med kolasåsen.
- Tips!
Du kan göra crêpsen färdiga och sedan frysa dem, men då måste de gratineras någon minut längre.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar