Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassfyllda crêpes

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket läcker och lite annorlunda är den här desserten. Den fyllda varma pannkakan runt den kalla glassen blir en smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Dela glassen i lagom stora bitar och lägg dem i frysen så de är riktigt kalla.
  3. Vispa till en smet av halva mängden mjöl, salt och mjölk. Vispa sedan ner resten av mjölken, ägg och matfett. Grädda 12 tunna pannkakor (crêpes). Låt dem bli riktigt kalla.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom fettet, i en tjockbottnad kastrull. Koka upp såsen och koka ganska kraftigt tills såsen är ljusbrun och fått kolasmak, ca 15-20 min. Tillsätt lite matfett och rör om.
  5. Lägg 1 bit glass på varje pannkaka och vira in glassen som ett paket. Lägg dem på ugnssäkert fat.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 2 min tills crêpsen är varm men glassen kall. Sikta över lite florsocker och bjud med kolasåsen.
  7. Tips! Du kan göra crêpsen färdiga och sedan frysa dem, men då måste de gratineras någon minut längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.