Mjuka kakor med valnötter som har en fyllning av glass med krossad choklad och en fudgesås att servera till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en 20x30 cm form med olja och täck bottnen med smörpapper så att det täcker över två sidor.
- Lägg smöret och chokladen i en skål över vattenbad och låt den stå där tills smör och choklad har smält.
Ta av från plattan och låt chokladen svalna något.
- vispa ner socker, vaniljsocker och äggen. Häll ner mjölet i skålen, rör om tills det precis har blandats och vänd ner valnötterna. Vispa inte för mycket.
- Bred ut smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i ugnen i 30 minuter eller tills kakan har stelnat. Låt kakan ligga i formen tills den är helt kall.
- Låt glassen mjukna något och bred ut den på en folieklädd plåt i en 15x20 cm fyrkant. Täck över och ställ in i frysen.
- Rör ihop alla ingredienser till fudgesåsen i en skål över vattenbad, tills allt har smält och blandats.
- Lyft kakan ur formen och skär den i 12 kvadrater. Skär snabbt glassen i 6 kvadrater i samma storlek som kakorna. Lägg glassen mellan kakorna och servera med fudgesåsen.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar