Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasskräm

 
Skriv ut

En riktigt god fyllning eller garnering till tårtor och bakverk. Krämen smakar som vaniljglass, därav namnet. Enkel och snabb att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det finns två sätt att göra glasskrämen.
  2. Alternativ 1: (använda glasskräm som fyllning i tex tårtor)
  3. Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna. Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen och den vispade grädden.
  4. Alternativ 2: (för att spritsa kakor och tårtor med)
  5. Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. Häll sedan i grädden (ovispad) och vispa alltihop till önskad konsistens.
  6. Tips: Lägg fyllningen mellan två marängbottnar och frys in så har du en supergod glasstårta :P.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.