Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassmannens Amerikanska dröm

 
Skriv ut

Underbart god glass som man inte bara vill äta lite av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Lägg stänger och frön i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Koka upp under uppsikt, ta från värmen och ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med sockret. Häll över den varma gräddblandningen under omvispning. Häll över allt i kastrullen igen och värm upp medan du vispar tills krämen tjocknar. Blandningen ska bli ca 85 grader men får absolut inte koka.
  3. Häll smeten i en bunke så att den genast börjar svalna. Sila den när den svalnat helt, täck med plastfolie och ställ in i kylen. Låt stå och svälla över natten. Kör smeten i glassmaskin tills den är tjock och fryst- har du en mindre glassmaskin behöver du kanske köra smeten i två omgångar.
  4. Häll allt i en stor form och vänd sedan ner smaksättningen. Ställ sedan ordentligt inplastad i frysen, helt över natten Ta fram glassen ca 10 minuter före servering och servera i våfflor eller skålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.