Underbart god glass som man inte bara vill äta lite av.
Instruktioner
- Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Lägg stänger och frön i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde.
Koka upp under uppsikt, ta från värmen och ställ åt sidan.
- Vispa äggulorna pösigt tillsammans med sockret. Häll över den varma gräddblandningen under omvispning. Häll över allt i kastrullen igen och värm upp medan du vispar tills krämen tjocknar. Blandningen ska bli ca 85 grader men får absolut inte koka.
- Häll smeten i en bunke så att den genast börjar svalna. Sila den när den svalnat helt, täck med plastfolie och ställ in i kylen.
Låt stå och svälla över natten.
Kör smeten i glassmaskin tills den är tjock och fryst- har du en mindre glassmaskin behöver du kanske köra smeten i två omgångar.
- Häll allt i en stor form och vänd sedan ner smaksättningen.
Ställ sedan ordentligt inplastad i frysen, helt över natten
Ta fram glassen ca 10 minuter före servering och servera i våfflor eller skålar.
Publicerat den
19 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar