En annorlunda rulltårta med parfait. En fryst godbit helt enkelt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp till botten. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner det i äggsmeten med en handvisp.
- Blanda till en klumpfri smet och häll smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Det går även bra att grädda smeten i en stor ugnsform, ca 45x30 cm.
- Grädda i mitten av ugnen i knappt 5 minuter, tills bottnen blivit gyllenbrun.
- Strö socker över ytan, täck med ett bakplåtspapper och vänd så att undersidan kommer upp. Vänta någon minut och dra sedan bort bakplåtspapperet.
Låt kakan svalna lite.
- Mixa blåbären fint med stavmixer eller matberedare.
Rör ner vaniljpulvret. vispa grädden fluffig i en bunke. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och fluffigt i en annan bunke.
- Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden. Vänd även ner äggsmeten i grässblandningen och blanda ihop till en luftig smet.
- Bred smeten på botten och rulla ihop försiktigt.
Lägg tårtan med skarven ner på en bricka eller skärbräda och ställ in i frysen i minst 2 timmar.
- Om du tycker att det är svårt att rulla ihop tårtan utan att parfaiten rinner ut så kan du frysa in kakan i ca 15 minuter innan du rullar ihop den.
- Skär tårtan i skivor och låt tina ca 20 minuter före servering.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar