Barnsligt gott med draghjälp av klassisk godissmak.
Instruktioner
- Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 minuter så att den blir mjuk. Fördela vaniljglassen i 3 olika skålar.
- Blanda drygt 1 ½ påse bilar med vattnet i en kastrull, låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa.
Vispa godissmeten slät, låt svalna något.
- Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten. Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassbunken vara vit.
- Lägg de olikfärgade glassmetarna ovanpå varandra i kakformen och avsluta med att strö resterande bilar på toppen.
Frys formen i 1-2 timmar.
- Vispa äggvita, citronsaft och 1/3 socker försiktigt. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängsmeten blir fast i konsistensen. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
- Sätt ugnen på 125 grader. Fyll marängsmeten i en spritspåse. Spritsa långa raka maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och låt marängerna torka ca 1 timme tills de lossnar lätt från papperet.
- Lossa tårtan från formen och ställ på ett fat. Bryt marängtaket i olika längder och ställ runt glasstårtan precis före servering.
Publicerat den
5 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar