- Serverar: 12-14 portioner
- Tid: 8 timmar 45 minuter
Skriv ut
Titta vilken härlig glass tårta jag hittade på "allt om mat" denna måste jag verkligen testa.. ser helt sagolik ut.
Instruktioner
- Browniebotten:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och dra den av värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa under tiden ägg och socker luftigt. Rör i smörchokladen och de torra ingredienserna. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
- Glass:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggvispet, rivet skal och saft av lime i grädden.
- Hallonrippel:
Mixa hallonen med florsocker och vatten.
- Lossa browniebottnen från formen och dela den till 2 bottnar. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Häll i hälften av glassmeten och ”rippla” med snabba rörelser i hälften av hallonmixet med en tesked.
Lägg på den andra bottnen, häll på resten av glassmeten. Rippla på resten av hallonmixet i ett vackert mönster. Frys i minst 8 timmar, gärna över natten.
- Servering:
- Låt glasstårtan tina långsamt i kylen ca 1 timme före servering.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde denna till en fest i fjol, men tyckte att limesmaken tog över lite väl mycket. Om jag skulle gjort den igen så skulle jag struntat i limen.
Gjorde denna till helgens kalas fast utan limen. Mycket mycket god, tom för mej som inte är så glad i bakverk. Alla älskade den. MEN det som drar ner betyget på denna läckerbit är tillagningen o eventuellt receptet. Det tog låååångt tid att få klart två tårtor, plus att baktiden i ugnen inte verkar stämma, det var rena rama kaksmeten i mitten av kakan efter trettio minuter i ugnen, jag satte in den ytterligare tjugo minuter och då blev den hyfsad och gick nästan att dela i två hela bitar. Men mycket mycket god som sagt. Och mäktig : ) Kommer att göras fler gånger.
Lite krånglig kanske och botten blev lite kladdig för mig med, men den var väldigt god och uppskattad!
Gjorde tårtan i helgen till min pappas födelsedag. Väldigt god och uppskattad! Browniebotten var klockren. Den kan man göra som bara en chokladkaka. Däremot tog det väldigt lång tid för den att tina.