Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta

 
  • Serverar: 8-9 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Barnen älskar den.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 gr. Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 4 minuter. Vänd upp rulltårtsbottnen på sockrat smörpapper. Ta bort det övre papperet, går lätt om man penslar pappret med vatten. Vik bottnen i 3 delar från kortsida till kortsida. Låt den kallna. Vik upp kakan och fyll 2/3 delar av bottnen med skivad vaniljglass. Bred sylt ovanpå glassen. Vik ihop tårtan, lägg den i en plastpåse och låt den stå i frysen 1 timme. Täck med vispad grädde och lägg på vindruvshalvor. Servera tårtan medans den ännu är frusen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.