Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med 3 lager

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En smarrig och frisk glasstårta med hallon, jordgubb och fläder i olika lager, kantad med goda savoiardikex.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker, vatten och glukos i en kastrull. Häll sockerlagen över jordgubbarna i en skål. Häll över i en burk när de svalnat och låt stå 1 dygn i kylen.
  2. Blanda socker och vatten till parfaiten i en kastrull och koka upp. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
  3. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och värm under vispning på svag värme tills den blir tjock och krämig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa tills krämen svalnat.
  4. Väg upp 250 g halvsyltade jordgubbar med lite sockerlag. Mosa med en gaffel och blanda med äggkrämen. Vispa grädden tjock och blanda ner i smeten med vaniljsockret.
  5. Låt hallonsorbeten halvtina och bred ut den i botten på en bakform klädd med plastfolie. Fyll på med parfaitsmet och frys i minst 4 timmar.
  6. Låt flädersorbeten halvtina och bred den över parfaiten. Frys i minst 1 timme.
  7. Lossa tårtan från formen. Dekorera med halva savoiardikex, snittytan mot fatet. Fördela hallon, vinbärsklasar och delade jordgubbar. Dekorera med blad och knyt ett sidenband runt tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.