Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med ahlgrens bilar

 
Skriv ut

Barnsligt gott med draghjälp av klassisk godissmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 minuter så att den blir mjuk. Fördela vaniljglassen i 3 olika skålar.
  2. Blanda drygt 1 ½ påse bilar med vattnet i en kastrull, låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa. Vispa godissmeten slät, låt svalna något.
  3. Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten. Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassbunken vara vit.
  4. Lägg de olikfärgade glassmetarna ovanpå varandra i kakformen och avsluta med att strö resterande bilar på toppen. Frys formen i 1-2 timmar.
  5. Vispa äggvita, citronsaft och 1/3 socker försiktigt. Öka därefter hastigheten och vispa tills marängsmeten blir fast i konsistensen. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  6. Sätt ugnen på 125 grader. Fyll marängsmeten i en spritspåse. Spritsa långa raka maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och låt marängerna torka ca 1 timme tills de lossnar lätt från papperet.
  7. Lossa tårtan från formen och ställ på ett fat. Bryt marängtaket i olika längder och ställ runt glasstårtan precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.