Sommarens glassigaste tårta med mörk choklad och söta körsbär. En stund i kylen gör tårtan både godare och lättare att skära.
Instruktioner
- Vik ihop ett bakplåtspapper på längden och klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, så att den blir extra hög.
- Lägg 12 körsbär åt sidan. Mixa resterande körsbär med 1 dl socker. Rör i 2 dl smetana, 2 äggulor och ½ dl glykossirap. Vispa grädden. Rör ner hälften i blandningen och häll i formen. Frys i 2 timmar.
- Rör under tiden ihop 2 dl smetana, 3 äggulor, 1 dl socker, ½ dl glykossirap, vaniljpulver och resten av den vispade grädden. Ta ut formen och lägg på körsbären. Häll på vaniljsmeten och frys i minst 5 timmar.
- Hacka chokladen och smält den med smöret. Låt svalna. Ta glassen ur formen. Bred chokladen på tårtan och låt den rinna lite över kanterna. Låt stå i kyl ca 1 timme före servering. Garnera med körsbär.
Publicerat den
16 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar