Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med körsbär och choklad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sommarens glassigaste tårta med mörk choklad och söta körsbär. En stund i kylen gör tårtan både godare och lättare att skära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik ihop ett bakplåtspapper på längden och klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, så att den blir extra hög.
  2. Lägg 12 körsbär åt sidan. Mixa resterande körsbär med 1 dl socker. Rör i 2 dl smetana, 2 äggulor och ½ dl glykossirap. Vispa grädden. Rör ner hälften i blandningen och häll i formen. Frys i 2 timmar.
  3. Rör under tiden ihop 2 dl smetana, 3 äggulor, 1 dl socker, ½ dl glykossirap, vaniljpulver och resten av den vispade grädden. Ta ut formen och lägg på körsbären. Häll på vaniljsmeten och frys i minst 5 timmar.
  4. Hacka chokladen och smält den med smöret. Låt svalna. Ta glassen ur formen. Bred chokladen på tårtan och låt den rinna lite över kanterna. Låt stå i kyl ca 1 timme före servering. Garnera med körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.