Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med lime

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 8 timmar 45 minuter
Skriv ut

Titta vilken härlig glass tårta jag hittade på "allt om mat" denna måste jag verkligen testa.. ser helt sagolik ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Browniebotten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och dra den av värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa under tiden ägg och socker luftigt. Rör i smörchokladen och de torra ingredienserna. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna helt.
  2. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggvispet, rivet skal och saft av lime i grädden.
  3. Hallonrippel: Mixa hallonen med florsocker och vatten.
  4. Lossa browniebottnen från formen och dela den till 2 bottnar. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Häll i hälften av glassmeten och ”rippla” med snabba rörelser i hälften av hallonmixet med en tesked. Lägg på den andra bottnen, häll på resten av glassmeten. Rippla på resten av hallonmixet i ett vackert mönster. Frys i minst 8 timmar, gärna över natten.
  5. Servering:
  6. Låt glasstårtan tina långsamt i kylen ca 1 timme före servering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Okänd 4 augusti 2008

    Jag gjorde denna till en fest i fjol, men tyckte att limesmaken tog över lite väl mycket. Om jag skulle gjort den igen så skulle jag struntat i limen.

  • Prima 24 augusti 2008

    Gjorde denna till helgens kalas fast utan limen. Mycket mycket god, tom för mej som inte är så glad i bakverk. Alla älskade den. MEN det som drar ner betyget på denna läckerbit är tillagningen o eventuellt receptet. Det tog låååångt tid att få klart två tårtor, plus att baktiden i ugnen inte verkar stämma, det var rena rama kaksmeten i mitten av kakan efter trettio minuter i ugnen, jag satte in den ytterligare tjugo minuter och då blev den hyfsad och gick nästan att dela i två hela bitar. Men mycket mycket god som sagt. Och mäktig : ) Kommer att göras fler gånger.

  • Anna-Sara 3 november 2008

    Lite krånglig kanske och botten blev lite kladdig för mig med, men den var väldigt god och uppskattad!

  • elinbage 14 juli 2009

    Gjorde tårtan i helgen till min pappas födelsedag. Väldigt god och uppskattad! Browniebotten var klockren. Den kan man göra som bara en chokladkaka. Däremot tog det väldigt lång tid för den att tina.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.