Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med lingon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Söt och lite syrlig på samma gång med lite knaprighet från mandelbiskvier. En rosa dröm i två våningar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten och lingonsylten. Tillsätt rom och mandelbiskvier.
  2. Häll upp smeten i två små formar, en mindre och en större, med löstagbara kanter. Täck över med folie och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
  3. Ta loss glassarna ur formarna och lägg dem ovanpå varandra, den större underst, på ett serveringsfat. Ställ in i frysen och ta fram tårtan ca 20 minuter före servering. Garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.