Barn blir knäsvaga inför allt som glänser och skimrar, så varför inte överraska med en supersaftig chokladtårta med lila och rosa glitter på.
Instruktioner
- Ta fram smöret och skär det i skivor så att det mjuknar snabbt. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa formen.
- Hacka 50 g av blockchokladen. Vispa smör och socker fluffigt.
Blanda kakaon med lite varmt vatten och rör till en jämn smet.
Visa ihop äggen förhand.
- Blanda alla ingredienser smör och sockerfluffet i följande ordning:
Kakaosmeten
Äggen
Mjölet, saltet och bakpulvret som först blandas med varandra.
Chokladhacket
- Häll smeten i formen, sätt genast in i mitten av ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Den ska inte vara kladdig när du tar ut den.
- Under tiden kakan gräddas gör du chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. och ställer den i kylen.
- Ta ut kakan ur ugnen, lämna ugnsluckan öppen och dra ner värmen till 75 grader.
Låt kakan svalna lite och skär den i 2 delar som du låter svalna ytterligare.
- Bryt den resterande blockchokladen i bitar och lägg dem i en glasburk. Ställ in den i ugnen och stäng luckan.
- Lägg en av tårtbottnarna på ett tårtfat och bred rikligt med chokladmousse över. Lägg på den andra bottnen.
- Ta ut chokladen ur ugnen efter en kvart ungefär och rör den mjuk och slät. Häll den mitt uppe på kakan. Bred ut med hjälp av en lång spatel som sköljts i vatten.
Ställ tårtan i kylen.
- När chokladen stelnat kan du strö över färgat socker över.
Publicerat den
3 april 2009
Skriv kommentar