Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glittertårta

 
Skriv ut

Barn blir knäsvaga inför allt som glänser och skimrar, så varför inte överraska med en supersaftig chokladtårta med lila och rosa glitter på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram smöret och skär det i skivor så att det mjuknar snabbt. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa formen.
  2. Hacka 50 g av blockchokladen. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda kakaon med lite varmt vatten och rör till en jämn smet. Visa ihop äggen förhand.
  3. Blanda alla ingredienser smör och sockerfluffet i följande ordning: Kakaosmeten Äggen Mjölet, saltet och bakpulvret som först blandas med varandra. Chokladhacket
  4. Häll smeten i formen, sätt genast in i mitten av ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Den ska inte vara kladdig när du tar ut den.
  5. Under tiden kakan gräddas gör du chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. och ställer den i kylen.
  6. Ta ut kakan ur ugnen, lämna ugnsluckan öppen och dra ner värmen till 75 grader. Låt kakan svalna lite och skär den i 2 delar som du låter svalna ytterligare.
  7. Bryt den resterande blockchokladen i bitar och lägg dem i en glasburk. Ställ in den i ugnen och stäng luckan.
  8. Lägg en av tårtbottnarna på ett tårtfat och bred rikligt med chokladmousse över. Lägg på den andra bottnen.
  9. Ta ut chokladen ur ugnen efter en kvart ungefär och rör den mjuk och slät. Häll den mitt uppe på kakan. Bred ut med hjälp av en lång spatel som sköljts i vatten. Ställ tårtan i kylen.
  10. När chokladen stelnat kan du strö över färgat socker över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.