Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glögg- och mandeltryffel

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Glögg och mandel, här i en tryffel som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och honung i en kastrull.
  3. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund.
  4. Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg.
  5. Sila gräddblandningen över chokladen.
  6. Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt.
  7. Häll i en form och kyl ner. Forma små kulor och rulla i mandeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.