Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GLÖGG

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En enastående god glögg

Ingredienser

Instruktioner

-Tag fram ett RENT kärl som rymmer minst 10 liter. T.ex en spann i plast eller rostfritt eller en dammejanne -lösa upp jästen i lite av svagdrickan och häll i den i kärlet -Häll på svagdrickan -Rör ned alla andra ingredienser -Täck kärlet med en plastfilm (t.ex. GladPack) och picka lite hål i plasten -Ställ undan kärlet i 4-6 veckor. I början kan det bli en stormjäsning men det är helt normalt och kommer inom en vecka att avta. När tiden är mogen (efter 4-6 veckor) tappas glöggen på rena flaskor och korkas igen. ALLT skall från början ha rumstemperatur och jäsningen skall fortgå i rumstemperatur och skall under tiden inte röras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matmorsan 29 november 2007

    detta recept är kanon o mkt smak för att ha gjort eget

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.