Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggcheesecake

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passar ju bra att bjuda på i advent.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa det smälta smöret med pepparkakorna, klä en springform med smeten och ställ kallt.
  2. Vispa äggulorna tillsammans med philadelfiaosten, sockret och citronskalet/saften. Smält ner gelatinbladen med glöggen och vänd ner i ostsmeten.
  3. Blanda med den lätt vispade grädden och vänd till sist försiktigt ner den hårt vispade äggvitan. Häll upp smeten i springformen och ställ kallt tills den har stelnat.
  4. Så här gör du den röda gelén: Blötlägg ett gelatinblad. Värm ca 1,5 dl glögg så att den blir ljummen. Blanda ner gelatinbladet i glöggen. Låt det svalna.
  5. Ta fram den färdiga kakan ur kylen. Bred ut glögg-gelén ovanpå. Ställ tillbaka i kylen så att allt stelnar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • saragu 7 december 2009

    ska man inte ha den i frysen? hur länge kan man ha den i kylen då? Mvh Sara

  • marhil 20 december 2009

    Det behövs inte ha den i frysen, den behöver bara stå i kylen tills den kallnar och stelnar.

  • bjboman 21 december 2012

    Helt FANTASTISKT god adventskaka!!! Våra gäster höjde denna kaka också till skyarna, en otroligt behaglig glöggsmak. Vi har bakat denna 3 gånger och LIKA god alltid. Tack snälla för ett favvorecept, denna kommer bakas varje jul.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.