Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggchokladmousse med kryddrostade pecannötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En len och lätt chokladmousse med tydlig glöggsmak som toppas med knapriga, kanderade nötter :-D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1½ dl av grädden och all glögg. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Tillsätt resten av grädden och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 150°.
  3. Rosta nötterna i övre delen av ugnen ca 5 min.
  4. Lägg dem i en varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg.
  5. Häll upp på bakplåtspapper och bryt isär när det svalnat. Vispa upp moussen och fördela i portionsskålar.
  6. Toppa med rostade nötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Designgal 21 november 2010

    Tillsätter man smöret, kardemumman, ingefäran och kanelen i den varma stekpannan med florsockret och nötterna?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.