Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggryta med mandel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Passar bra att göra någon dag under Julen när man ledsnat på ordinarie julmaten!

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i bitar och lägg i en plastpåse. Slå på 1/2 dl vinglögg och låt marinera i ca 1 timme. Skala och klyfta löken. Ta upp och torka av köttet. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Rör i fond, 1 dl vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Rör ut maizena i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min. Skålla och skala mandeln. Fräs i smör i en stekpanna tills den får färg. Strö över mandeln i grytan. Servera med bröd och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nettans 2 december 2007

    Supergott!

  • abl68 10 december 2012

    Blev bjuden hos en kompis, kanongott! Skall göra den hemma så snart som möjligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.