Instruktioner
Smält smöret och häll i vattnet. Värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke, häll över det smälta smöret blandat med vattnet. Rör om tills jästen löst sig.
Blanda husk, brödkryddor och salt med mjölmixen.
Häll vätskeblandningen över mjölblandningen. Tillsätt sirap och vispa ordentligt. Jag använder elvisp men assistent funkar också. Låt svälla i 10 minuter.
Klicka i créme fraichen. Denna deg ska vara tjock och trögflytande. Ej knådbar. Tillsätt mer vätska eller mjölmix om det behövs. Smöra 1 brödform på 1 ½ liter häll gärna i mjölmix i formen så brödet lossnar lätt. Häll i smeten och låt jäsa övertäckt 35 - 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda längst ner i ugnen i 25 minuter.
Tänk på att glutenfritt bröd torkar fort så frys gärna ner brödet skivat. Gott att rosta.
hade inne detta bröd i en timme...var fortfarande kletigt när jag tog ut det...totalt misslyckat!
Vad tråkigt att du misslyckades. Jag bakar detta brödet regelbundet utan några problem