Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfria semlor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Goda semlor som alla kan äta. Receptet kommer från Svenska Celiakiungdomsförbundet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37º.
  2. Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt.
  3. Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
  4. Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i degsmeten. Arbeta samman på nytt.
  5. Häll degen i en spritspåse och spritsa ut i bullformar på en plåt.
  6. Sätt ugnen på 225º. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  7. Grädda bullarna i ca 10 min.
  8. Skär av ett lock från bullarna och gröpa ur lite av inkråmet.
  9. Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet och lägg tillbaka det i bullarna. Klicka i vispgrädde och lägg på locket. Avsluta med att pudra över lite florsocker. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.