Goda semlor som alla kan äta. Receptet kommer från Svenska Celiakiungdomsförbundet.
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37º.
- Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt.
- Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
- Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i degsmeten. Arbeta samman på nytt.
- Häll degen i en spritspåse och spritsa ut i bullformar på en plåt.
- Sätt ugnen på 225º. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
- Grädda bullarna i ca 10 min.
- Skär av ett lock från bullarna och gröpa ur lite av inkråmet.
- Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet och lägg tillbaka det i bullarna. Klicka i vispgrädde och lägg på locket. Avsluta med att pudra över lite florsocker. Njut!
Publicerat den
4 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar