Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten- och laktosfri pepparkaksrulle med lingongrädde

 
Skriv ut

En enkel och mycket god rulltårta som är glutenfri och som jag fyllde med vispad laktosfri grädde med lite vaniljsmak och frysta lingon stället för smörkräm som var i grundreceptet. Blev en klar favorit till kaffet efter all julmaten på julafton hos oss och gillades av alla oavsett glutenintolerans eller ej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vispa försiktigt ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna så att det blir jämt fördelat över plåten.
  2. Grädda kakan på 250° i ca 5 minuter. Strö på lite socker, lägg på ett nytt bakplåtspapper (gärna på ett ugnsgaller) och vänd upp kakan. Dra bort det gamla bakplåtspappret och låt kakan kallna under en bakduk.
  3. Vispa grädden styv och blanda ner vaniljsockret. Bred grädden över den kalla kakan och strö lingonen över grädden. Rulla ihop som en tjock rulltårta och använd bakplåtspappret som stöd runt tårtan. Ställ in den i kylen, gärna över natt, för att stabilisera sig. Rulla upp försiktigt och garnera innan servering med gräddklickar alt. florsocker och lite lingon på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.