Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gluten och laktosfri amerikansk morotskaka

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Saftig och mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finriv morötterna. Vispa ihop olja och socker, rör ner ett ägg i taget. Tillsätt morötterna.
  2. Blanda mjölmixen med bakpulver och bikarbonat, samt salt och kanel.
  3. Vänd ner allt i smeten och rör om väl. Vispa ej. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  4. Grädda i 180 grader i ca 30 min eller tills kakan känns torr i mitten.
  5. Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred över kakan när den har kallnat. Servera till en kopp kaffe.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Fridala 8 november 2012

    Vill bara varna för att Finax innehåller Laktos! Köpte idag och skulle baka, men som tur var så läste vi på paketen en extra gång innan vi bakade..

  • ChristinaEnglund 6 december 2012

    Kanongod kaka, med härlig konsistens, MEN det krävdes ca 1,5 tim i ugnen för att få den klar.

  • KlassonAngelica 7 december 2015

    En fråga bara...hur pass stor form bör jag använda och hur många portioner räcker en enkel sats till? Tack på förhand!

  • busan37 7 december 2015

    Oj, den här kakan har jag inte gjort på flera år, men jag använde en vanlig springform vill jag minnas. Hur många den räcker till beror ju på hur mkt man tar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.