Gluten och laktosfritt kryddbröd

Detta bröd är det väldigt mycket smak i och fruktansvärt gott !

Ingredienser

2 ½ dl vatten
½ dl olja
50 g jäst
7-8 dl gluten och mjölkfri mjölmix
½ tsk salt
1 tsk stötta pomeransskal
1 tsk nejlikor
1 tsk malen ingefära
2-3 msk mörk sirap
1 dl russin
1 ägg

Betyg (0 röster)
Visningar:
1053
Sparat:
18

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en avlång brödform.

Värm vattnet till fingervärme och tillsätt oljan. Smula sönder jästen i en bunke, häll i degspadet och rör ut jästen.

Tillsätt mjölmixen, salt, kryddor, sirap och russin.

Blanda i ägget. Blanda ihop till en deg med elvisp eller i köksmaskin och arbeta degen kraftigt. Häll degen i brödformen.

Låt jäsa 30 minuter.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

LIKNANDE RECEPT

Kryddbröd recept
av tina62
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
av Bodil56
över 2 månader
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.