Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka, glutenfri

 
Skriv ut

En lättlagad äppelkaka utan vetemjöl. Råsocker flor ger fyllig smak och ljusbrun färg till kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Strö formen med råsocker och kokos.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i smöret och rör det småsmuligt. Tillsätt ägg och yoghurt och arbeta samman till en smet. Häll det i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i kakan. Grädda i ugnen 40-45 minuter.
  4. Servera kakan som den är eller med vaniljsås, glass eller vaniljkesella.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.