Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri äppelpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad och jättegod. Om du inte vill ha den glutenfri, byt ut havregrynen mot vanliga

Ingredienser

Instruktioner

Skala och klyfta äpplena, lägg dem i en plastpåse med socker och kanel, skaka om tills det är riktigt blandat. Lägg i en smord ugnssäker form. Smält matfettet och häll i socker sirap och havregryn. Låt småkoka tills det smakar lite knäckigt. Strö knäckblandningen över äpplena, behöver inte täcka helt, om du vill det så öka på knäckblandningen. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 20 min eller tills äpplena är mjuka Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Rqvist 24 juni 2010

    det ska vara betydligt mycket mindre smör. Gjorde nyss pajen men det var alldeles för mycket smör. kan dets tämma att de ska vara snarare 25 g? Annars var den god och enkel att göra=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.