Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulpaj med blåbär (Glutenfri)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

God smulpaj som man även kan göra med äppelmos och kanel. Snabb och lätt att göra! Serveras med krämig vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram smöret och skär i mindre bitar så att det mjuknar upp snabbare. Smöra en ugnsform. Häll i blåbär. Strö över lite socker. Blanda smör, socker och havregryn raskt. Strö blandningen över blåbären. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Om skalet börjar bli för mörkt, lägg en bit aluminiumfolie över. Låt pajen få "sätta" sig ett tag, så den inte är så rinnig när du ska äta den.
  2. Jättegott med uppvispad krämig vaniljsås till!
  3. Vill du ha äppelpaj istället för blåbärspaj? Gör då så här;
  4. Häll i ca 1-2 dl äppelmos i ugnsformen. Blanda i ca 1 tsk kanel i smulblandningen.
  5. Jag gillar inte skal av äpple, eller bitar av äpple i paj. Men gör du det så kan du ha färska äpplen i önskad form istället för äppelmos.
  6. (På bilden har jag gjort en större sats. Jag dubblade receptet, men hade samma mängd blåbär).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jimmy-lovers 20 augusti 2010

    den såg ju rätt nice ut vill ja låva stort tack till dej

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.