God smulpaj som man även kan göra med äppelmos och kanel. Snabb och lätt att göra! Serveras med krämig vaniljvisp.
Instruktioner
- Ta fram smöret och skär i mindre bitar så att det mjuknar upp snabbare.
Smöra en ugnsform.
Häll i blåbär.
Strö över lite socker.
Blanda smör, socker och havregryn raskt.
Strö blandningen över blåbären.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.
Om skalet börjar bli för mörkt, lägg en bit aluminiumfolie över.
Låt pajen få "sätta" sig ett tag, så den inte är så rinnig när du ska äta den.
- Jättegott med uppvispad krämig vaniljsås till!
- Vill du ha äppelpaj istället för blåbärspaj?
Gör då så här;
- Häll i ca 1-2 dl äppelmos i ugnsformen.
Blanda i ca 1 tsk kanel i smulblandningen.
- Jag gillar inte skal av äpple, eller bitar av äpple i paj. Men gör du det så kan du ha färska äpplen i önskad form istället för äppelmos.
- (På bilden har jag gjort en större sats. Jag dubblade receptet, men hade samma mängd blåbär).
Publicerat den
5 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den såg ju rätt nice ut vill ja låva stort tack till dej