Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri formfranska/rostbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Två formfranskor eller en smörgåstårtebotten som är glutenfria. Skiva upp när de svalnat helt och frys in och ta fram allt eftersom - bara att tina direkt i brödrosten.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt sirap, olja, salt och övriga torra ingredienser. Låt vila några minuter så husken får svälla. Häll upp i smord och potatismjölad springform för smörgåstårtebotten eller i 2 vanliga brödformar. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 150° runt 30 min. Känn med provsticka. För limpor - När stickan är nästan torr - ta ut formarna ur ugnen och stjälp ur bröden ur formarna och låt dem grädda klart sista minuterna direkt på gallret utan formar. Låt svalna under bakduk. Skiva upp när de svalnat helt och frys in och ta fram allt eftersom - bara att tina direkt i brödrosten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.