Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt bröd med cashewnötter och dadlar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Men nu, här satt det. Lukten av nybakat bröd sitter ännu fastetsat i mitt hår, så mycket tid spenderades med detta bröd under morgonen. Kunde liksom inte få nog.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda därefter bovetemjöl, havregryn, kvarg och ägg i en bunke med en stavmixer. Blanda sedan ner resterande ingredienser förutom chiafrön, dadlar och nötterna och rör om med en visp eller en sked.
  2. Hacka sedan upp cashewnötter och de urkärnade dadlarna och lägg ner dem i smeten, tillsätt chiafrön och rör runt. Smaka av så att kryddningen är bra.
  3. Olja därefter en brödform med kokosolja, häll över smeten och låt brödet gräddas i 35 minuter. Se till att brödet svalnar helt innan du skär upp det så det får sätta sig, gärna över natten. Servera med ett smaskigt pålägg och en kopp kaffe :D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.