- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Men nu, här satt det. Lukten av nybakat bröd sitter ännu fastetsat i mitt hår, så mycket tid spenderades med detta bröd under morgonen. Kunde liksom inte få nog.
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda därefter bovetemjöl, havregryn, kvarg och ägg i en bunke med en stavmixer. Blanda sedan ner resterande ingredienser förutom chiafrön, dadlar och nötterna och rör om med en visp eller en sked.
- Hacka sedan upp cashewnötter och de urkärnade dadlarna och lägg ner dem i smeten, tillsätt chiafrön och rör runt. Smaka av så att kryddningen är bra.
- Olja därefter en brödform med kokosolja, häll över smeten och låt brödet gräddas i 35 minuter. Se till att brödet svalnar helt innan du skär upp det så det får sätta sig, gärna över natten. Servera med ett smaskigt pålägg och en kopp kaffe :D
Publicerat den
22 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar