Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst Cheesecake (Glutenfri)

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En efterrätt som gör succé! Alla som har smakat den har blivit förälskade och det är svårt att inte ta en till bit....och en till.....och en till. Den är enkel och snabb att göra och man kan göra den långt i förväg, då den ska vara i frysen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en ugnsform med lite högre kanter och smöra den. Smula sönder havredigestive och strö ut i formen. Jag brukar trycka till lite av det i kanterna också. Ta fram 3 stora skålar och ta fram elvispen. Viktigt: Skölj alltid visparna noggrant mellan varje skål!
  2. Skål 1: Vispa grädden löst. Skål 2: Vispa äggulorna och sockret poröst. Häll i osten, vaniljsockret och saltet. Vispa ihop allt. Skål 3: Vispa upp 2 äggvitor poröst.
  3. Nu blandar du försiktigt ihop alla "smetar" med en vanlig visp. Använd inte elvispen. Häll i formen och sätt in i frysen minst 6 timmar.
  4. Njut och känn kärleken smälta i munnen!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • tittieek 15 maj 2011

    Supergott! Mina varmaste rekommendationer! Gjorde den som en generell efterrätt och den gick verkligen hem hos alla :)

  • skrotnissessyster 19 april 2012

    Sparade denna för länge sen och nu har det äntligen blivit av att jag provat. Den blev verkligen god! Alla gillade den och tog om! Enkel både att göra och i smaken. Tack!

  • scoll 29 augusti 2012

    Supergod!! Men för mig fastnade inte kexbottnen mot själva smeten, utan kexsmulorna ligger kvar på bottnen när man tagit.. tips?

  • harrisolsson 7 april 2013

    Jättegod!! Så smart med fryst cheesecake, bara att göra en ny så fort den tar slut, så har man alltid något gott att bjuda på som håller länge :-) Funderar på att testa någon extra smaksättning i smeten, blåbär kanske? Eller tappar den sin porösitet då tro?

  • busan37 20 april 2014

    Så smidig att göra och så himla jättegod. Rev lite citroncest över den vid serveringen. Full pott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.