Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta på maräng och nötbotten

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna tårta är glutenfri och innehåller inte så mycket socker. De nyttiga nötterna hjälper till att hålla GI-värdet inom ramarna. Visste du att jordgubbar är en utmärkt järnkälla?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten Sätt ugnen på 175 grader. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter. Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv.
  2. Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken! Blanda ner nötterna och socker . Bred ut smeten i cirkeln. Grädda i mitten av ugnen cirkaa 20 minuter. Lossa bottnen när den kallnat.
  3. Vispa grädden lätt och bre den över bottnen. Garnera tårtan med jordgubbar och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maria827 16 juni 2009

    Denna tårta är helt underbart god! Och väldigt enkel att göra!

  • saragu 5 januari 2010

    letat efter detta recept ett tag, Tack :D Supergod, enkel o lätt me goda Gi värden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.