Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottning av mazarin

 
Skriv ut

Glutenfri tårta. Mazarinbotten med ett ljuvligt kardemummafluff som toppas med söta jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smöret fluffigt och riv mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl. Häll ut smeten i en rund smörad och majsmjölad springform. Grädda i ugnen i 30 minuter. Medan botten svalnar helt så gör du kardemummafluffet.
  3. Vispa grädden tills den har fått lite stadga, rör ner créme fraiche och vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Smaksätt med kardemumma,citronskal samt-saft och socker. Rör runt så att allt blandas. Ställ kallt medan du väntar på att botten är helt kall.
  4. Lägg på krämen över botten och garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.