Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj glutenfri

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pajen går även bra att frysa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Hacka samman smör, mjöl och fiberhusk till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Låt formen vila i kylskåp 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225o. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  4. Fyllning: Skär kycklingkött och skinn i mindre bitar. Skölj och strimla purjolök. Häll av spadet till champinjonerna.
  5. Fräs purjolök och champinjoner i smör i stekpanna eller kastrull utan att det tar färg.
  6. Blanda maizena med 1/2 dl av grädden. Häll sedan i blandningen, resten av grädden, mjölken och tomatpurén. Låt såsen koka upp under omrörning.
  7. Lägg i kycklingköttet, skinnet, salt och peppar. Rör om så att allt blandas.
  8. Häll stuvningen över pajskalet. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills osten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.