Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri aprikospaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Man kan ta persikor i stället

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Riv den kalla potatisen på råkostjärn och blanda mjölmixen med ingefära och tillsätt raspet.
  3. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  4. Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
  5. Låt svalna innan man stjälper upp den. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt koka kraftigt ca 15 minuter till såskonsistens.
  6. Låt frukten rinna av ordentligt och skär i bitar.
  7. Fördela i den avsvalnade pajen och ringla över såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aems 29 januari 2010

    Den här pajen verkar jättefin! Spännande med potatis i pajskalet. Blir väl fastare deg då. Är ju annars ett problem med glutenfritt. Tack :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.