Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri aprikospaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

...så väldigt gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till degen.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga.
  3. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar.
  4. Vispa gulorna tillsammans med strösockret. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt.
  5. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten.
  6. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Vispa grädden med vaniljsocker och sätt i kylen.
  8. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till. Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.