Jättegod glutenfri tårta som kan göras laktosfri!
Instruktioner
- Tårtan:
Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör.
- Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Rör tills allt smält.
- Lägg till socker och salt - sänk temperaturen! Fortsätt röra tills sockret löst upp sig.
- Dra bort pannan från plattan och tillsätt ett ägg i taget. Skaka i kakaon. Smeten kommer att bli glansig och "len".
- Häll smeten i formen och ställ den i ugnen i ca 25 min. Se till att den inte blir torr! Låt den sen svalna i ca 15 min innan man häller på glasyren.
- Glasyren:
Smält chokladen med smöret.
- Dra bort kastrullen från plattan och häll i mjölk, honung och vaniljsocker.
- Låt den svalna innan man häller den på kakan.
- Toppa med florsocker. Klart!
Publicerat den
21 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den här va kanon till mina vänner som har både laktos-/glutenallergi! och god!