Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läcker chokladmoussetårta som både är glutenfri och innehåller inget vanligt socker. Otroligt god med en klick grädde!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till bottnen till en deg. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna.
  3. Chokladmousse: Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i den hackade chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt sötströ och vaniljpulver. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner den i chokladblandningen. Låt moussen stå i kylen i ca 30 minuter.
  4. Bred ut chokladmoussen på bottnen Servera gärna tårtan med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.