Läcker chokladmoussetårta som både är glutenfri och innehåller inget vanligt socker. Otroligt god med en klick grädde!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till bottnen till en deg. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna.
- Chokladmousse:
Koka upp hälften av grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i den hackade chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt sötströ och vaniljpulver. Vispa resten av grädden fluffig. Rör ner den i chokladblandningen. Låt moussen stå i kylen i ca 30 minuter.
- Bred ut chokladmoussen på bottnen Servera gärna tårtan med en klick vispad grädde.
Publicerat den
15 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar