Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladtårta med hallonmousse

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En rosa sommardröm. Dessutom glutenfri! Ta den ur formen precis innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa (till botten) ägg och socker poröst. Blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det i äggblandningen, blanda och häll i formen. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna. Lossa formens kant, diska den och sätt ihop formen igen med kakan i.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal och kesella. Vispa grädden och blanda ner den. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Ta från värmen. Blanda 3 msk av citronsmeten i gelatinet och blanda sedan ner det i smeten i en fin stråle under omrörning. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd det i smeten. Passera hallonen till moussen genom en finmaskig sil. Blanda ner hallonpurén i citronsmeten. Häll smeten över chokladbottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 4 timmar för att stelna. Vänta med att ta bort formens kant tills det är dags att servera.
  4. Skär försiktigt runt kanten och lossa formens kant sakta. Garnera med hallon och pudra över lite florsocker. Det är fint att garnera med ätbara obesprutade blommor. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.